کودکان طراوت بخشترین ثمرههای زندگی افراد، پس از ازدواج میباشند. کودکان میبینند، میشنود، و یاد میگیرند که چگونه باید زندگی کنند و کارهایشان را به تدریج خودشان انجام دهند. در ارتباط با آموزش کودکان باید حتما صبور باشید و صبوری به خرج بدهید. من عاشق کارکردن با کودکان هستم.
اولین آموزش کودکان از کجا شروع میشود؟
اولین آموزش را کودکان از محیط خانواده یاد میگیرند. نهاد خانواده در رشد و نمو کودک بسیار اثربخش و تاثیر گذار میباشد. زیرا ما ابتداییترین چیزها را در محیط خانواده یاد گرفتهایم. و والدین حتما باید رفتارهای درستی را در مقابل کودک انجام دهند و عادات رفتاری درستی را باید در پیش بگیرند. از سلام کردن و رفتارهای اجتماعی گرفته تا عادات شخصی مثل مسواک زدن و حمام رفتن و دیگر کارها. حالا سوالی که مطرح میشود این است که اولین آموزش کودکان را باید از کی آغاز کنیم؟
همچنین میخوانیم : آموزش افزایش اعتماد به نفس کودکان
مهارتهایی که کودکان یاد میگیرند، بسیار متفاوت میباشد. از مدل حرف زدن و واکنش نشان دادن با صورت گرفته تا مهارتهای کلامی و بصری و عملی. که هر کدام را ما برایتان به صورت تفکیک شده توضیح میدهیم.
آموزش نقاشی به کودکان
یکی از مهارتهای آموزش به کودکان نقاشی کردن میباشد. شما میتوانید از سنین 2 سالگی به کودکتان، نقاشی کردن را آموزش بدهید. توانایی آنها برای تشخیص رنگ در این سن، بسیار مناسب میباشد.
ولی لازم به ذکر است که، در این سن توقع خلاقیت از کودکتان را نداشته باشید. خلاقیت کودک در نقاشی کشیدن از 4 سالگی آغاز میشود.
آموزش موسیقی به کودکان
بهترین زمان آموزش موسیقی به کودکان، از سنین 2 الی 8 سال میباشد. زیرا کودک از سن 2 سالگی اصوات را درک میکند و میشنود. ولی پیشنهاد ما به شما این است که از سن 5 سالگی کودکتان را به کلاس موسیقی بفرستید. و یا اینکه از سن 2 سالگی باید از نزدیک کار کردن با یکی از آلات موسیقی را از نزدیک مشاهده کند تا در ناخودآگاهش ثبت شود.
آموزش آداب رفتاری به کودک
در مبحث آموزش کودکان، در یاد دادن آداب رفتاری و آداب اجتماعی زیاد به کودکتان در سنین زیر 7 سال، سختگیری نکنید. اینکه بخواهید دائما به کودکتان در مورد هر موضوعی تذکر بدهید، اصلا خوشایند نمیباشد. این کار باعث میشود که حوصلهی کودک سر برود. و یا حتی باعث میشود که اعتماد به نفس کودکتان کاهش یابد.
چه رفتارهایی کودک را نافرمان میکند؟
اینکه دائما بخواهید به کودکتان تذکر بدهید که چرا به مادر بزرگ سلام نکردی؟ یا به طور مثال چرا دستهایت را نشستی؟ چرا غذا را بر روی زمین ریختی؟ و چراهایی از این قبیل، نمیتواند به کودک شما کمک کند تا آداب رفتاری را به درستی یاد بگیرد و بدتر موجب پرخاشگر شدن و نافرمان شدن کودک میشود. این آداب اجتماعی را باید به مرور زمان خودش یاد بگیرد. به طور مثال: در مهد کودک، یا در تعامل با کودکان دیگر و یا توسط مشاهدهی رفتارهای پدر و مادر. باید این موارد را به صورت تجربی بیاموزد.
همچنین بخوانیم : آموزش رفتار با کودکان
آموزش زبان به کودک
کودکان از بدو تولد صداها را میشنوند و درک میکنند. میتوانید از بدو تولد، با دو زبان مختلف با کودکتان صحبت کنید. ولی این کار موجب میشود تا دیر به حرف بیاید. ولی نگران نباشید، در سه سالگی میتوانند دو زبان مختلف را از یکدیگر تشخیص دهد و لغتهای دو زبان مختلف را تفکیک کند. در آموزش زبان مادری و حرف زدنهای روزمره اصلا به کودکتان سختگیری نکنید.
اگر دوست دارید کودکتان را به کلاسهای زبان بفرستید، 5 سالگی زمان بسیار مناسبی میباشد.
سخن پایانی
در حالت کلی، کودکان باید آموزشها را به صورت عملی و تجربی یاد بگیرند. باید خودشان به صورت خودکار ببیند و یاد بگیرند. و نباید در حالتهای تذکر گونه به کودکتان، آموزش های مختلف را یاد بدهید. آموزش به کودکان نیاز به تدبیر و تدبر دارد و والدین حتما باید، برخورد درستی با کودک خود داشته باشند.